Sunday, June 27, 2010

Seminggu Bercuti

Diam tak diam dah seminggu lebih aku kat rumah ni.. Apa yang aku buat ek..hehe..macam biasa, setiap hari bangun pagi je, keje dah menunggu. Nak2 sekarang ni Ma dan Abah aku tengah buat rumah. So, boleh dikatakan setiap pagi dan petang, kami akan ke tapak rumah untuk buat kerja..Hitam balik kulit aku..haha..ingatkan dapatla cerahkan kulit bila kat umah..Hampeh..

Then, 2-3 hari lepas, Ma danAbah turun KL hantar barang. Tinggal la aku terkontang- kanting bersama adik2 aku. Aku la yang kena buat kerja2 rumah semua. Dari basuh baju pagi sampailah ke memasak..aku la yang buat semua ni..haha..rajin tak?? Agak2 dah boleh kawen ke ni??merenyam la plak ek..

Hari Jumaat lepas, aku ke rumah C.Chik aku..dia buat kenduri doa selamat sikit sempena anaknya, Amanie yang akan ke Sarawak untuk melanjutkan pelajaran. Mula2 aku kebosanan la jugak tapi bila dah lama agak happening la jugak..


 Pic ni diambil ketika kami semua sedang mengadap etok..Haha..Aku bersama Pakcik2 ku dan cousin aku, Ila..
 Ni la etok. Kat tempat lain aku tak tahu apa nama benda ni.. Bila dah nak habis makan baru teringat nak ambil gambar..Hehe..Aku dah lama tak makan etok ni..Bila dapat makan macam syok la pulak walau selepas tu aku terus sakit tekak dan batuk2.. Aku ada kenangan bersama etok ni yang tak dapat aku lupakan. Next time aku aku ceritakan OK..
0 comments: